Brud på CO2-krav kan udløse krav om klimakompensation

Skov natur træer
Skovrejsning, opkøb af lavbundsområder, så de kan udtages fra landbrugsproduktion og investeringer i vedvarende energi kan blive et krav til bygherrer, der ikke overholder de kommende CO2-krav for nybyggeri, der træder i kraft de kommende år. Illustration: Wikimedia Commons.
Ejere af nye bygninger, der bryder med kommende CO2-krav til større nybyggeri, kan dømmes til at lave kompenserende klimatiltag, viser udkastet til det nye bygningsreglement.
26. april kl. 05:37

Bygherrer, som efter 2025 overtræder det CO2-krav, der kommer til at gælde for alt nybyggeri fra det tiddspunkt, skal måske til at finde skovlene frem.

De kan nemlig blive mødt med et krav om at lave kompenserende klimatiltag, fremgår det af de høringsdokumenter, som Bolig- og Planstyrelsen har udsendt. 

»Bolig- og Planstyrelsen vil frem mod næste justering af grænseværdien i 2025 undersøge, om der er behov for yderligere håndhævelsesmæssige tiltag, herunder en undersøgelse af en mulighed for en form for klimakompensation for bygninger, der ikke overholder grænseværdien,« står der i »Oversigt over begrundelser for ændringsforslag.«

Udkastet til det nye bygningsreglement er i høring til 22. maj.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger