Britiske ingeniører advarer om rådrisiko i CLT-bygninger

25. august kl. 05:00
CLT rådskader fugt etagedæk
Bliver CLT udsat for fugt over længere perioder vil det begynde at rådne. Derfor advarer britiske byggeeksperter nu om risikoen og opfordrer til, at man sikrer, at bygningsdelene kan inspiceres i hele deres levetid. Fotoet her viser et fugtskadet etagedæk. Den nuværende advarsel kommer efter der er fundet rådskader i vægelementer i et kun otte år gammelt byggeri. Illustration: Cross.
Fund af rådskader i en kun otte år gammel CLT-bygning har fået britiske byggeeksperter til at advare om risiko for alvorlige fugtskader og foreslå at man skal gøre bærende dele »inspicerbare.« Men der er ifølge danske virksomheder bedre metoder.

Ved en tilfældighed opdagede en britisk ingeniør rådskader i de bærende CLT-elementer i en kun otte år gammel bygning. Var rådskaderne ikke blevet opdaget, ville de kunne have udviklet sig til at udgøre en fare for bygningen. Sådan skriver den britiske organisation Cross i en ny rapport.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til FacilityTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger