Brandrådgivere: For meget kontrol i ny ordning

Brandsikring, brand
Illustration: Dansk Brand- og sikringsinstitut. Se større version
2. juni 2020 kl. 05:30
errorÆldre end 30 dage

Nye krav til brandsikring af bygninger, der blev implementeret ved årsskiftet, skaber alt for meget papirarbejde og spildtid og risikerer at hæmme kerneopgaven. Det mener Helle Bugge, der er kompetencechef i det rådgivende ingeniørfirma Moe og har arbejdet som brandrådgiver siden 2006.

»I stedet for at have tillid til, at vi (brandrådgivere, red.) er i stand til at identificere og kontrollere der, hvor problemerne er, så skal vi nu kontrollere og dokumentere alt. Også det der åbenlyst ikke er problemer med,« siger hun.

De nye retningslinjer har været gældende siden årsskiftet, da den såkaldte certificeringsordning blev indført. Det skete i forbindelse med, at ansvaret for den tekniske byggesagsbehandling af konstruktions- og brandforhold overgik fra kommuner til bygherrer. Bygherren har nu ansvaret for, at brand og konstruktion i byggerier bliver godkendt af certificerede rådgivere.

Mere kontrol og dokumentation

Reglerne i bygningsreglementet blev skærpet i den seneste udgave (BR18), inden certificeringsordningen trådte i kraft, med flere krav til kontrol og dokumentation.

Ifølge Helle Bugge er det mest udfordrende ved den nye certificeringsordning de omtalte dokumentationskrav, der er implementeret i BR18. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.