Boligminister: Prisstigninger og mangel på miljødata forhindrer CO2-krav før 2027

isolering mineraluld byggeplads
Illustration: Isover.
Regeringen har fået hård kritik for først at ville indføre CO2-krav til byggeri i 2027. Men en hurtig indfasning af krav, kan ifølge boligministeren gøre det for dyrt at bygge både almene og private boliger. Desuden mangler der stadig data for en del af bygningers livscyklus.
15. december 2020 kl. 05:30
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Pinligt uambitiøs og ukonkret. Sådan lød skudsmålene for den strategi for bæredygtigt byggeri, som regeringen præsenterede i onsdags. Det primære kritikpunkt var, at regeringen først vil indføre grænser for, hvor meget CO2 en bygning må udlede over hele dens levetid om seks år. 

»Det er uambitiøst og for sent i forhold til det bidrag, som byggeriet skal levere i det samlede regnskab. Der er brug for at øge efterspørgslen på bæredygtige løsninger, og Dansk Beton efterlyser derfor et grænseværdikrav f.eks. gældende fra 2023, der skærpes frem mod 2030,« lød det eksempelvis i en pressemeddelese fra Dorthe Mathiesen, der er chef for en af de mest CO2-tunge industriers brancheorganisation Dansk Beton i DI Dansk Byggeri.

Utroværdig livscyklusberegning

Men ifølge boligminister Kaare Dybvad Bek (S) mangler der meget miljødata, før man troværdigt kan beregne og måle klimapåvirkningen fra nye byggerier. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger