Bohr-bygning: Problem med brandlukninger vælter endnu en tidsplan

Borh
Illustration: Bjørn Godske. Se større version
Op mod 10.000 brandlukninger skal laves om i Niels Bohr Bygningen, lyder en ny prognose fra Vejdirektoratet, der også er faldet over problemet på andre byggeprojekter.
6. oktober 2021 kl. 09:30
errorÆldre end 30 dage

Vejdirektoratet må kassere endnu en tidsplan for færdiggørelsen af Niels Bohr Bygningen, der i forvejen er fem år forsinket og blevet 2,5 mia. kroner dyrere.

Det er anden gang på blot seks uger, at bygherren må rykke overdragelsen til Københavns Universitet.

Ifølge Vejdirektoratet har det vist sig, at problemet med brandlukninger, der også blev angivet som årsag til den seneste udmeldte forsinkelse, er langt større end hidtil frygtet.

»Tidligere vurderede Vejdirektoratet, at bygningen rummede mellem 7-8.000 brandlukninger, der ikke var udført ordentligt. Nærmere undersøgelser har dog vist, at det snarere er op mod 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, der ikke er blevet lavet godt nok af de oprindelige entreprenører, og som derfor skal udbedres for at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser,« skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Desuden skulle det gå langsommere end ventet med at få udskiftet og repareret de fejlramte brandlukninger, selvom der er hyret flere firmaer ind til opgaven.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.