Biogas og energieffektivisering har halveret stenulds klimaaftryk

Rockwool
Illustration: Rockwool.
Til nytår bliver klimapåvirkning et konkurrenceparameter for byggematerialer til større byggerier. Rockwool håber at have stillet sig bedre i kampen om byggebranchens gunst efter effektiviseringer og omlægning til biogas har halveret stenuldens klimaaftryk.
29. marts kl. 05:50
errorÆldre end 30 dage

Når arkitekter, ingeniører og entreprenører efter nytår skal finde byggematerialer til større nybyggerier, vil de ud over at tjekke om materialerne lever op til de funktionelle krav, også skulle have styr på, hvor meget CO2-udledning, materialerne forårsager. I den udvælgelsesproces har Rockwool nu forbedret sine chancer. 

Den 1. januar 2020, skiftede Rockwool nemlig fra at bruge kul og koks i sine smelteprocesser til at bruge naturgas, og et år efter blev naturgassen erstattet med biogas på to ud af virksomhedens tre danske produktionslinjer. Det skifte - og de effektiviseringsprojekter, der gik forud - kan nu aflæses i virksomhedens nye miljøvaredeklarationer (EPD’er), der gennemsnitligt viser en halvering af klimapåvirkningen. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger