Almene boligselskaber forventer at hente energibesparelser for 300 millioner

almene boliger
Illustration: Transport- og Boligministeriet.
I en ny aftale mellem Transport- og Boligministeriet, KL og Danske Almene Boliger skal boligselskaberne finde besparelser på driften for 1,8 mia. kroner frem mod 2026. For første gang tæller energibesparelser med.
12. januar 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som noget nyt vil varme- og elregningerne også tælle med, når de almene boligselskaber skal finde besparelser på driften i den flerårige aftale med KL og Transport- og Boligministeriet, der skal give så lave huslejer som muligt.

Ministeriet, KL og Danske Almene Boliger (BL) har netop indgået en ny aftale kaldet ‘Effektivisering af den almene boligsektor i 2021-2026’, der skal sikre, at udgifterne falder med 1,8 mia. kroner frem mod 2026.

Ud af de 1,8 mia. kroner forventer parterne, at 300 mio. kroner hentes gennem besparelser som følge af et lavere energiforbrug i 2026. 

Energibesparelser var ikke medregnet i den seneste effektiviseringsplan for 2014-2020. At det nu er tilfældet, skal ses i lyset af, at Landsbyggefonden skyder 30 mia. kroner i almene boligrenoveringer frem mod 2026, hvilket forventeligt vil reducere energiforbruget svarende til en besparelse på 300 mio. kroner af det årlige energiforbrug i 2026.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger