Afsløring: Mange kommuners legionella-håndtering sejler

Legionella test
Illustration: Bigstock / Vchal.
Mange kommuner mangler handleplaner for bekæmpelse af legionella, viser en ny undersøgelse.
23. september 2021 kl. 05:46
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere kommuner rundt om i landet håndterer ikke bekæmpelsen af den livsfarlige legionella-bakterie optimalt - og det kan få fatale konsekvenser for borgerne.

Kommunerne spiller nemlig en central rolle i forebyggelse, udredning og bekæmpelse af legionella. Som bygningsejer og myndighed har de ansvaret for håndtering af legionella i svømmehaller, plejehjem og andre kommunale bygninger, ligesom de skal reagere, hvis der er mistanke om legionella hos private bygningsejere.

I en undersøgelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udarbejdet af Rambøll er 48 kommuner blevet spurgt om deres arbejdsgange i forbindelse med den legionella. Her svarede 56 procent af kommunerne, at man ikke har en 'klar handlingsplan for bekæmpelse af legionella'. 42 procent af kommunerne svarede også nej, da de blev spurgt om de har 'klare procedurer for primær og sekundær forebyggelse', mens 8 procent slet ikke var klar over om, man havde det.

Ingen klare procedurer i halvdelen af kommunerne

Det står også grelt til med håndteringen af legionella-udbrud. Således oplyser halvdelen af de adspurgte kommuner, at de ikke har ' klare procedurer for håndtering af mistanke om eller konstatering af et højt niveau af Legionella.'

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger