Advaret siden 1992: Aarhusiansk p-kælder-lukning afslører årtiers svigt i kommunen

Foto : Illustration: Pixabay / Pixabay.com

Advaret siden 1992: Aarhusiansk p-kælder-lukning afslører årtiers svigt i kommunen

Mindst tre gange siden 1992 er Aarhus Kommune blevet advaret om, at parkeringskælderen under Aarhus Rutebilstation burde undersøges grundigt. Alligevel fik kommunen ikke undersøgt kælderen ordentligt. Det må ikke kunne ske, erkender ejendomschef, der lover opstramninger. I 1992, 1999 og 2010 modtog Aarhus Kommune advarende undersøgelserrapporter og notater om parkeringskælderen under byens travlt trafikerede rutebilstation.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Fakta: 10 kældre skal tjekkes

Udover parkeringskælderen under rutebilstationen ejer Teknik- og Miljø 11 andre parkeringskældre.

Desuden ejer andre forvaltninger fire parkeringskældre, som vurderes at være i god stand.

Teknik- og Miljøforvaltningen har selv tjekket sine kældre og beskriver dem som værende i meget varierende stand: »Nogle er nyere, og i god stand med intakte og tætte betondæk, andre er parkeringskældre af ældre dato, hvor der bl.a. ses korrosionsskader ved armering i beton grundet vandindtrængninger.«

Forvaltningen vil sende undersøgelsesopgaven i udbud. I flere tilfælde må det forventes, at der skal foretages prøver af beton, armering mv.