Advaret siden 1992: Aarhusiansk p-kælder-lukning afslører årtiers svigt i kommunen

Illustration: Pixabay / Pixabay.com
Illustration: Illustration: Pixabay / Pixabay.com. Se større version
22. januar 2020 kl. 05:07
errorÆldre end 30 dage

Mindst tre gange siden 1992 er Aarhus Kommune blevet advaret om, at parkeringskælderen under Aarhus Rutebilstation burde undersøges grundigt. Alligevel fik kommunen ikke undersøgt kælderen ordentligt. Det må ikke kunne ske, erkender ejendomschef, der lover opstramninger.

I 1992, 1999 og 2010 modtog Aarhus Kommune advarende undersøgelserrapporter og notater om parkeringskælderen under byens travlt trafikerede rutebilstation. Rapporterne fortalte, at der var trængt vand ind i parkeringskælderens tagdæk, og at der derfor var en risiko for, at dækket eller dele af det kunne kollapse. Flere af rådgiverne opfordrede til, at kælderen skulle underkastes endnu grundigere undersøgelser - men opfordringerne blev glemt, ignoreret eller underkendt.

Det bekræfter Aarhus Kommune over for Ingeniøren.

»Vores gennemgang af sagen viser, at der har været flere rapporter, der har anbefalet yderligere undersøgelser. Men anbefalingerne er ikke blevet håndteret godt nok i vores organisation, idet der ikke blev handlet på dem,« siger Katharina Nyborg, der er chef for Teknik- og Miljøforvaltningens ejendomsafdeling.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.