21 plejehjem i Odense har stadig ikke styr på brandsikkerheden

Foto : DBI

21 plejehjem i Odense har stadig ikke styr på brandsikkerheden

En kortlægning har vist brandtekniske mangler på 21 plejehjem og bosteder i Odense Kommune. Syv steder er kommunen nødt til at sætte ekstra nattevagter ind, indtil manglerne er udbedrede
To år efter en plejehjemsbrand i Norddjurs Kommune kostede tre beboere livet, er der stadig brandtekniske mangler på flere plejehjem. Odense Kommune har således fundet 21 plejehjem og bosteder, hvor der stadig mangler sprinklere, slangevindere, automatiske brandalarmeringsanlæg og flugtvejs- og panikbelysning.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Nævnte firmaer

Dødsbrand afslørede massive mangler

3. august 2018 udbrød en brand på plejehjemmet Farsøhthus i Norddjurs Kommune. Tre beboere omkom. 

11. september 2018 fortæller daværende Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) på et samråd, at den brandramte afdeling hverken overholdt de nuværende brandkrav eller de brandkrav, der gjaldt, da plejehjemme blev ombygget i 1997. 

26. september 2018 viste en aktindsigt som TV2 Østjylland havde fået, at plejehjemmet havde fået flere påbud om at udbedre mangler i brandsikkerheden. Dog ikke i den afdeling, som branden brød ud i. Transport-, bygnings- og boligministeriet sætter gang i en undersøgelse af brandsikkerheden på alle landets plejehjem.

20. marts 2019 udkom en rapport, der viste, at over 200 plejehjem ignorerer krav om sprinkleranlæg. Ved rapportens udgivelse manglede der dog svar fra 21 kommuner, så problemet kunne være meget større. 

31. august 2019 kunne Ole Birk Olesen (LA) fortælle, at svar fra en lang række kommuner viste at der fandtes massive mangler i brandsikkerheden i stort set alle kommuner.

1. november 2019 valgte den nye boligminister Kaare Dybvad Bek (S) at fjerne kommunernes mulighed for at give dispensationer ift. brandsikkerhed på plejehjem.