
Selv om det især for småbørnsfamilier har været svært at arbejde hjemme under coronakrisen, har danskerne generelt bedre muligheder for det end de fleste andre folkeslag, fordi det gennemsnitlige boligareal per beboer herhjemme hører til blandt de højeste i verden, og internetforbindelserne generelt er gode. Det har været medvirkende til, at epidemien ikke er eksploderet som i andre lande. Men de store boliger, kræver mange ressourcer og gør det sværere at indrette byer, hvor man ikke behøver en bil.
Foto : Marikun21 / Bigstock
»Vores store boliger har beskyttet os mod corona. Men de hjælper os ikke mod de største dræbere.«
Sygdomme og epidemier har ændret vores byer og bygninger flere gange. Og vi bør også lære af coronaen, hvis vi både skal kunne klare den næste epidemi og de livsstilssygdomme, der slår stadig flere af os ihjel, mener Jakob Brandtberg Knudsen, der er dekan for Arkitektur på Det Kongelige Akademi
Efter et år med ned- og oplukninger, hjemmearbejde, videomøder, hjemmeskoling og hjemmetræning længes mange efter at kunne vende tilbage til livet, før corona ramte.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?
FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.