Utætte rum, slaskede persienner og ustyrligt lys: Nye KU-laboratorier er ubrugelige

Foto : Morten Munk Andersen

Utætte rum, slaskede persienner og ustyrligt lys: Nye KU-laboratorier er ubrugelige

Nybyggeri skulle give planteforskningsinstituttet på Københavns Universitet faciliteter i verdensklasse, men fire år efter overtagelsen kan forskerne stadig ikke bruge laboratorierne.
Allerede udefra kan KU-lektor Kirsten Jørgensen udpege det første eksempel på, at alt ikke fungerer, som det skal i den forholdsvis nye Copenhagen Plant Science Center-bygning.
Få fuld adgang til FacilityTech?
FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.
Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Copenhagen Plant Science Center

Ny bygning til Institut for Plante- og Miljøvidenskab, der ifølge aktstykket skal ’huse forskning i planter og være centrum for blandt andet udvikling af nye typer klimaneutrale/ klimaforbedrende ressourcer inden for fødevarer, medicin og ikke-fossile energiformer/bio-energi samt andre biobaserede råvarer’.

Areal: 7.285 m2, heraf 5.551 m2 over terræn og 1.734 m2 kælder.

Byggestart i 2013 med forventet færdiggørelse primo 2016. Byggeriet blev dog forsinket og først overdraget til Københavns Universitet i sommeren 2017 i en halvfærdig udgave. 

Byggeriet blev vedtaget i 2012 med et budget på 250,2 mio. kroner (2012-priser), men de samlede udgifter er foreløbig gjort op til 273,7 mio. kroner. Med i beløbet er dog ikke omkostninger til de kommende ombygninger af ubrugelige klimakamre og eventuelle ombygninger af laboratorier og facade.

Ombygningerne ventes at være færdige i 2022.