Sådan optimerer vi bygninger på vejen mod den grønne omstilling

Vi nærmer os med hastige skridt 2030, hvor Danmark har sat et mål om at have reduceret CO2-udledningen med 70%. Men hvordan kommer vi i mål med det? I Danmarks Grønne Investeringsfond vil vi medvirke til at skabe et grønnere samfund. Derfor finansierer vi en bred vifte af teknologier og virksomheder, der skal være med til at sætte skub i den grønne omstilling. Et af de områder vi har et særligt fokus på, er bygninger. I kampen mod klimaforandringer er bygge- og anlægssektoren en helt essentiel sektor.  
Det er ikke noget nyt – bygge- og anlægssektoren er og bliver en afgørende sektor, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at imødegå den klimakrise, der hver dag giver anledning til nye bekymrende overskrifter verden over. Og den omstilling er Danmarks Grønne Investeringsfond sat i verden for at understøtte.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Faktaboks: Danmarks Grønne Investeringsfond.

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus.

Som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond, der blev aftalt mellem Regeringen og partierne bag Finansloven 2020, er Danmarks Grønne Investeringsfond blevet tilført yderligere 6 mia. kr. til grønne finansieringer.

Danmarks Grønne Investeringsfond samarbejder med investorer, banker, finansieringsinstitutter mv. og arbejder særligt med projekter inden for fem klynger:
- energi og forsyning

- bygninger og infrastruktur
- fødevarer og landbrug
- transport og mobilitet
- materialer og ressourcer.