Nye betonprøver fra højhus: Søjler har kun halv styrke

Foto : Morten Munk Andersen

Nye betonprøver fra højhus: Søjler har kun halv styrke

Søjler i Njals Tårn på Amager har omtrent den halve styrke af kravet på 50 MPa. Rådgivere sår tvivl om Bach Gruppens løsning på problemet.
Det er ikke kun i fundamentet, der er problemer med betonkvaliteten i Njals Tårn på Amager. Nye undersøgelser bekræfter, at søjler i højhuset heller ikke lever op til de projekterede krav.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Sagen kort
  • Byggeriet af det cirka 90 meter høje Njals Tårn på Amager er stoppet kort inden afleveringen, da der ikke er dokumentation for bæreevne og holdbarhed. 
  • Flere undersøgelser har vist, at betonen i fundamentet indeholder byggeaffald og er af langt ringere kvalitet, end bygningen blev godkendt til. Nyere undersøgelser viser desuden, at der også er problemer med styrkeniveauet i søjlerne.
  • Bygningens fremtid afhænger af, om den ansvarlige bygherre og entreprenør Bach Gruppen, der desuden efterforskes af politiet, kan dokumentere sikkerheden over for Københavns Kommune og dennes rådgivere. Byggemyndigheden har endnu ikke godkendt nogen af de fremlagte forslag.
  • Bach Gruppen har anmeldt en tidligere direktør og en gruppe tidligere ansatte til politiet, der er mistænkt for at stå bag svindel med betonen til Njalstårnet.