Ombygninger som den fra 2017 af de gamle slagtehaller kan i fremtiden blive omfattet af krav om DGNB-certificering i Odense.
Ombygninger som den fra 2017 af de gamle slagtehaller kan i fremtiden blive omfattet af krav om DGNB-certificering i Odense.

Foto : Odense Kommune

Ny grøn plan gør byggeri i Odense op til 10 procent dyrere

Odense er på vej med en ny strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet indeholder en plan om, at alle projekter over 20 mio. kroner skal DGNB-certificeres.
Det er ikke gratis at bygge mere klimavenligt og miljørigtigt. 
Få fuld adgang til FacilityTech?
FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.
Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Ekstraregning for DGNB

DGNB-certificering kræver tilknytning af en ekstern DGNB-konsulent. Prisen afhænger af byggeriets størrelse og markedspris, men der vil være tale om et sekscifret beløb, og hertil skal lægges omkostninger til entreprenørens nødvendige og særdeles omfattende dokumentation.

Omkostninger til certificeringsproces fx dokumentation og samarbejde med uvildige eksperter. Prisen afhænger af byggeriets størrelse og type. Fx vil det koste 30.000 kroner for en lille bygning på 1500 m2 og 160.000 kroner for en stor bygning på 35.000 m2.

Hertil kommer sekundære udgifter forbundet med valget af bæredygtigt materialer og metoder samt dokumentation med videre. Desuden vil DGNB-certificeringen kræve en ekstra indsats i form af dokumentationskrav og øge sagsbehandlingstid

By- og kulturforvaltningen i Odense skønner, at DGNB-certificering vil fordyre et anlægsprojekt med mellem 5 og 10 %. Hertil skal lægges de på nuværende tidspunkt meget høje priser på bæredygtige byggematerialer.

Kilde: Odense Kommune