Lavere styrke og revner i betonen: Bach Gruppens p-kældre får hård kritik

Foto : Rambøll

Lavere styrke og revner i betonen: Bach Gruppens p-kældre får hård kritik

Rambøll finder flere mangler i gennemgang af to p-kældre, som Bach Gruppen står bag i hjembyen Viborg.
Det er ikke kun Bach Gruppens højhus på Amager, der har udfordringer med betonkvaliteten. Rambøll har gransket to af Bach Gruppens p-kældre under boligbyggerier for Viborg Kommune, der er bekymret for sikkerheden. Ingeniørfirmaet peger på en række problemer som lavere betonstyrke i søjler, revner, korrosion i armeringen, indtrængen vand og usikre beregninger.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Betonskandale

Bach Gruppen er i øjeblikket ved at [forstærke fundamentet under højhuset Njals Tårn på Amager, efter det er kommet frem, at bundpladen har vist sig at være fyldt med genbrugsbeton og mangle både styrke og holdbarhed.

Der er angiveligt svindlet med betonleverancer til projektet. Bach Gruppen anklager en nu afdød direktør for et datterselskab for at stå bag. For nylig gav flere kilder til TV2 udtryk for en anden forklaring. Nemlig at selskabets stifter Finn Bach at være ansvarlig.
 
Sagen har affødt et kritik blik på selskabets andre projekter og betonleverancer generelt. Blandt andet i hjembyen Viborg.