KU afviser ny tidsplan : Niels Bohr-skandalen kan trække ud i årevis

Foto : Bjørn Godske

KU afviser ny tidsplan : Niels Bohr-skandalen kan trække ud i årevis

Vejdirektoratet har udskudt Niels Bohr Bygningen igen - nu til udgangen af oktober. Men Københavns Universitet og rådgiveren Niras vurderer, at det er fuldstændig urealistisk.
Der er stor uenighed om, hvorvidt Niels Bohr Bygningen, der allerede er forsinket med næsten fem år og er gået 2,5 mia. kroner over budget, er ved at være klar til brug.
Få fuld adgang til FacilityTech?
FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.
Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Niels Bohr Bygningen

Forsknings- og uddannelsesbyggeriet Niels Bohr Bygningen på 52.000 kvm på Jagtvej i København er blevet omtalt som en af de største byggeskandaler i danmarkshistorien. 
Projektet blev budgetteret til 1,8 mia. kr. i 2013, men regningen er siden vokset til 4,3 mia. kroner.
Samtidig står projektet aktuelt til fem års forsinkelse.
Årsagerne til den kedelige udvikling er udredet i en Ernst & Young-rapport fra efteråret 2017, hvor bygherre og rådgivere får kritik for bl.a. budgetmodel, udbud, styring og bemanding.