Efter betonskandale: Københavns Kommune er klar til at give Bach Gruppen byggetilladelse til nyt fundament

Foto : Morten Munk Andersen

Efter betonskandale: Københavns Kommune er klar til at give Bach Gruppen byggetilladelse til nyt fundament

Teknik- og Miljøforvaltningen og dens rådgivere har godkendt første del af en redningsplan for Njals Tårn fra Bach Gruppen. Der skal støbes ny bundplade og aflastningsfundamenter.
For fem måneder siden stoppede byggeriet af det 86 meter og 23. etager høje Njals Tårn på Amager, da undersøgelser afdækkede, at betonen i fundamentet var fyldt med revner, støbeskel og byggeaffald og havde en langt lavere styrke end påkrævet.[box]
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Sagen kort

Byggeriet af det cirka 90 meter høje Njals Tårn på Amager blev stoppet kort inden afleveringen, da der ikke er dokumentation for bæreevne og holdbarhed. 

Flere undersøgelser har vist, at betonen i fundamentet indeholder byggeaffald og er af langt ringere kvalitet, end bygningen blev godkendt til. Nyere undersøgelser viser desuden, at der også er problemer med styrkeniveauet i søjlerne.

Bygningens fremtid afhænger af, om den ansvarlige bygherre og entreprenør, Bach Gruppen, der desuden efterforskes af politiet, kan dokumentere sikkerheden over for Københavns Kommune og dennes rådgivere. Byggemyndigheden har tilkendegivet, at de vil give grønt lys til konstruktionen af et nyt fundament. 
 
Bach Gruppen har anmeldt en tidligere direktør og en gruppe tidligere ansatte til politiet, der er mistænkt for at stå bag svindel med betonen til Njals Tårn.