Digitalisering kan understøtte bæredygtighed

Hvis digitaliseringen reelt skal styrke bæredygtighedsagendaen, så må byggeriets aktører bakke op om FAIR-princippet og stille krav til deres leverandører af byggevarer, services og it-løsninger, skriver Jan Karlshøj, sektionsleder på DTU.
Bygningsejere, der ønsker bæredygtige bygninger, bør helt fra starten af et bygge- eller renoveringsprojekt specificere hvilke data om byggematerialernes egenskaber, som rådgivere og entreprenører skal levere til projektets BIM-model, og desuden kræve, at data bliver leveret i et maskinlæsbart format.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.