Digitalisering er nøglen til vækst og effektiv grøn omstilling i Danmark

De digitale løsninger til at nå 70 pct.-målsætningen ligger klar. Ishockeystaven skal vendes om, skriver Henrik Madsen, der er professor ved DTU Compute og forskningsleder for CITIES-projektet.
Kan vi blive 100 pct. fossilfri i morgen? Okay, vi indrømmer: 100 pct. fossilfri bliver vi ikke i morgen. Men det er både tankevækkende og motiverende, at det i teorien godt kunne lade sig gøre.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Om CITIES

CITIES (Center for IT-Intelligent Energy Systems) er et forskningsprojekt finansieret med 44 mio. kr. fra Innovationsfonden. Totalbudgettet på 74 mio. kr. er opnået gennem en væsentlig medfinansiering fra projektets 43 partnere.

I CITIES er publiceret 300 videnskabelige artikler, udført 25 demo-projekter, samt uddannet 25 ph.d.er og postdocs.

CITIES vil fra 2021 blive videreført som et center for forankring og formidling af løsninger ifm. smarte energisystemer i samarbejde med Center Danmark og Energy Cluster Denmark.

Læs mere på CITIES' hjemmeside: https://smart-cities-centre.org/