Danfoss klar med nye smarte termostater: Taler ikke sammen med Danfoss mest udbredte smartvarme-system

Foto : Danfoss

Danfoss klar med nye smarte termostater: Taler ikke sammen med Danfoss mest udbredte smartvarme-system

Et skift af netværksprotokol betyder at Danfoss Link-termostater ikke fungerer sammen med Danfoss nye smartvarme-termostater i Danfoss Ally-serien. Hovedrystende lyder det fra bygningsejere og Forbrugerrådet Tænk.
Tusindvis af danskere skruer hver dag op og ned for radiatorerne i hjemmet via deres smartphone eller på et kontrolpanel fra Danfoss smarte varmestyringsløsning Link. Kommunikationen foregår trådløst over Z-wave protokollen ud til termostater og kontrolpanelet. 
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Danfoss Smartvarme

Danfoss Link-systemet er baseret på netværksprotokollen Z-wave og blev introduceret i 2011. Systemet er primært udviklet til private husstande, men bruges også i både boligforeninger og udlejningsbyggeri. Link-systemet fortsætter sideløbende på markedet, men vil ikke blive opdateret med nye funktioner. Nye produkter i SmartHeating- segmentet vil fremover ske på Danfoss Ally-platformen.

Danfoss Link™ vil også fremover kunne suppleres med erstatningsprodukter, således at både en defekt enhed eller udvidelse med flere termostater/Link-enheder, fortsat vil være en mulighed, ligesom Danfoss Link fungerer både nu og i fremtiden 100 % med kundens varmeanlæg, som da kunden investerede i anlægget.