Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

YouTube: Børns nye legeplads

Maria Baagøe Bové
Illustration: Maria Baagøe Bové.
Hvis du er forælder til et barn mellem syv og tolv år, bruger de YouTube. Dagligt, året rundt. Det er i hvert fald tilfældet for 70 procent af denne gruppe af danske børn. YouTube er blevet stedet, hvor børn leger, underholdes og lærer, skriver Maria Baagøe Bové, der er forfatter til bogen 'Turen går til YouTube – en guidebog til forældre'.
Synspunkt25. maj kl. 05:02
errorÆldre end 30 dage

YouTube er dine børns nye legeplads. Vennerne hænger ud på legepladsen. I gyngen sidder slyngveninden, på vippen sludrer klassekammeraterne, og i klatrestativet udfordrer youtuberne naturlovene. Men i cykelskuret huserer legepladsens slyngler. Dem vender jeg tilbage til.

YouTube udgør for mange børn et vigtigt fællesskab med talrige ligheder med den fysiske legeplads. Men her sidder der sjældent forældre med en café latte i hånden og våger over børnenes ve og vel. For den voksne betragter kan YouTube forekomme larmende, forstyrrende og slet og ret fordummende. Hvad der ofte også er tilfældet.

Men lad ikke hundens hår skræmme dig bort: Formen er ny. Det går hurtigere, mimikken karikeret og lyduniverset overdrevet. Træd i stedet et skridt tilbage, udforsk børnenes fællesskab, og erfar hvorledes børnene ganske nysgerrigt og intelligent bruger YouTube til at lege.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger