Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Fremtidens læringsmiljø – er mikrolæring løsningen, når tiden er knap?

Vi bombarderes 24/7 med input fra et morads af kanaler. Der skal sorteres og prioriteres for at følge med. Tiden er knap og vores evne til at koncentrere os udfordret. Det er vilkår, der stiller krav til fremtidens læringsmiljø, – og er en af mange grunde til at konceptet mikrolæring vinder frem, skriver CEO i Key2Know, Bo Sejer Frandsen, i dette synspunkt.
Synspunkt4. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Med mikrolæring er det muligt at indpasse læring i en travl hverdag. Du vælger tid, sted og device, som det passer dig. Digital læring i små bidder er her, der og alle vegne, – og af gode grunde.

Spørgsmålet er, om det styrker fremtidens læringsmiljø at satse på »learning as to go«? Lad os se nærmere på konceptet.

Mikrolæring, en art ”learning to go”

Mikrolæring er små digitale læringsbidder, der er lette at tilgå, lette at fordøje og kan tages af mange.

Fordelene er til at få øje på – læring kommer til os

Når tiden er knap, men kravet til udvikling er stigende, er det nærliggende at tænke i korte og fleksible løsninger. Vi klemmer lidt læring ind i en travl hverdag – hvor læring i små bidder er mulig og mere effektiv end at spørge kollegaen.

For de uddannelsesansvarlige er der også fordele. I det digitale læringsunivers rækker vi ud til mange flere. Vi er ikke begrænset af tid og sted. Små læringsbidder er mere overkommelige at udvikle end store. Læring bliver tilgængeligt globalt og deltagerne en art ”hverdagskursister”, der ubemærket blender læring ind.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.