Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Efteruddannelsessystemet er ikke gearet til den digitale og bæredygtige omstilling

Læring bæredygtighed efteruddannelse digital
Illustration: vectorfusionart/Bigstock. Se større version
Der er brug for fornyelse af det nuværende efteruddannelsessystem på det videregående område, hvis ikke Danmark skal falde bagud i forhold til både den digitale og bæredygtige omstilling, lyder budskabet fra uddannelseschef i Lederne, Thomas Christensen, i dette synspunkt.
Synspunkt12. august 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

I Danmark er vi rigtig gode til at uddanne os. Alene fra 1990 til 2018 er andelen af en årgang, som får en videregående uddannelse, steget fra 37 procent til 62 procent – og i samme periode er andelen med en lang videregående uddannelse mere end fordoblet fra 11 procent til 27 procent.

Den udvikling betyder imidlertid også, at vi må have et nyt syn på, hvordan arbejdsmarkedet vil være sammensat de kommende år – og i forlængelse heraf, om vores overordnede uddannelsesindsats er fremtidssikret.

Det mener jeg, vi kan sætte spørgsmålstegn ved, om den er i dag. For selvom vi er fantastisk dygtige til at sikre, at en stor andel af vores unge får en uddannelse, så har vi – som det er i dag – ikke sikret den livslange læring.

Byggestenene til det videre- og efteruddannelsessystem, vi på det videregående uddannelsesområde har i dag, er mere end 30 år gammelt, og det betyder, at de tilbud, der er for efteruddannelse, på mange områder er forældede, for uoverskuelige og derfor ikke bruges i tilstrækkelig grad.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.