Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Digital dannelse – en anomali

Lone Nørgaard
Illustration: Lone Nørgaard.
Sammensætningen digitalisering og dannelse er et omvandrende paradoks, ja vel en antagonistisk modsætning? Dannelse kan hverken tilegnes eller begribes uden fordybelse. Digitalisering er uløseligt sammenkædet med ’at surfe på nettet’ – altså at bevæge sig på overfladen. Det mener Lone Nørgaard, samfundsdebattør og forfatter.
Synspunkt28. april kl. 05:02

Begrebet ’digital dannelse’ har desværre fået lov til at bide sig fast i den offentlige debat. Ikke godt taget i betragtning, at sammensætningen digitalisering og dannelse er et omvandrende paradoks, ja vel en antagonistisk modsætning? Dannelse kan hverken tilegnes eller begribes uden fordybelse. Digitalisering er uløseligt sammenkædet med ’at surfe på nettet’ – altså at bevæge sig på overfladen. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. april kl. 09:43

Bravo Bravo Bravo

Artiklen kan formentlig med fordel genlæses - med det samme eller senere.

Som ægte 'digitaler' må jeg erklære mig funlstændig enig - i hvert ord.

At der ikke - de sidste 30 år - har været nogle, der gad lytte. Kan man kun beklage.

For nogle vil dette være et tydeligt signal om, at det er på tide at skifte levevej; så for de fleste vil eksplicit besked ikke være påkrævet.

Kun én detalje vil jeg beklage i denne sammenhæng: at "redaktionen" i sin manglende visdom har placeret artiklen bag en ekstra betalingsmur! Det fortjener et:

Pan! Pan! Pan!