Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Bekæmp eksamensangst med Virtual Reality

Uddannelsesinstitutionerne er eksperter i at hjælpe elever og studerende med at få viden ind i hovedet. Men det er vigtigt, at vi får gjort træning i mundtlighed til en obligatorisk og naturlig del af underviserens værktøjskasse, så de studerende gennem erfaring kan opnå mod og kompetence til at dele ud af deres vigtige viden på bedst mulig vis. Det kan gøres gennem Virtual Reality, skriver CEO og Founder af StudyMind, Anna Stelvig, i dette synspunkt.
Synspunkt7. oktober 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Du lærer ikke at svømme ved at læse en bog om svømning. Det kræver flere timers træning i bassinet i svømmehallen. Et tag af gangen og lige pludselig kan du holde dig oven vande uden at drukne. 

Det samme kan man sige om præsentationer og deling af viden. Det er ikke noget, du bare er født god til eller lærer, fordi du har læst en bog. Det kræver faktisk træning at kunne håndtere presset og præsentere sin viden på en god måde til eksamen, jobinterviewet eller når der skal holdes oplæg.

Hvis du vil opnå noget her i tilværelsen, skal du kunne præstere og dele viden på rette tid og sted. Derfor er det vigtigt, at vi får gjort træning i mundtlighed til en obligatorisk og naturlig del af underviserens værktøjskasse, så elever og studerende gennem erfaring kan opnå mod og kompetence til at dele ud af deres viden på bedst mulig vis.

 

Fagligt fokus med mental sidegevinst. 

Derfor har vi hos StudyMind udviklet en app, hvor studerende kan træne eksamener, oplæg eller lærepladssamtalen i Virtual Reality direkte på deres smartphone eller med en VR-brille. 

Hjemme hos dem selv i trygge rammer kan de øve deres præsentation, og de spørgsmål man kan møde til f.eks. eksamen eller til lærepladssamtalen. Spørgsmålene bliver stillet af en avatar, og de er udviklet af uddannelserne selv, så træningen bliver så relevant som overhovedet muligt. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.