XR tordner frem, men er stadig for krævende for mange undervisere 

KEA Lygten
Illustration: KEA .
Hos KEA underviser man eleverne i at bruge XR-teknologier, men benytter dem ikke selv. Det kræver for meget tid og nye kompetencer for den enkelte lærer, lyder det, men i kulissen arbejder virksomheder som SynergyXR på at løse netop den type problem. 
5. maj kl. 05:55

Mange undervisere på landets uddannelser har et stort ønske om at afsøge de muligheder, som de nye XR-teknologier giver i undervisningssituationerne, men det er langt fra altid let at benytte dem. 

Det er også tilfældet hos KEA TEKNIK, hvor man har et valgfag til at lære de studerende, hvordan de skal håndtere de forskellige former for XR-teknologier, der er på markedet i dag, eksempelvis VR-briller, Hololens eller AR-apps. 

Til gengæld bruger man stort set ikke nogen af XR-teknologierne til at undervise i andet end teknologierne selv. Det fortæller Christian Lystager, der er underviser på bacheloruddannelsen Produktudvikling og Teknisk Integration på KEA’s afdeling i Københavns nordvest-kvarter – uddannelsen er specifikt rettet mod at hjælpe virksomheder til at bruge nye teknologier. 

»Det er meget vanskeligt at producere gode værktøjer til undervisning med VR, og det tager tid. Hvis vi skulle bruge nogen af XR-teknologierne, så skulle vi planlægge og bygge det selv, og så skal det gerne være noget, som enten kan bruges i lang tid efter eller kunne skaleres,« fortæller han.

Dermed ikke sagt, at der ikke findes nogen relevante værktøjer. Som eksempel peger Christian Lystager på et XR-værktøj, som man for nylig har opdaget, der giver optiker-studerende mulighed for at nærstudere øjets anatomi i detaljer – øjets anatomi ændrer sig (forhåbentligt) ikke fundamentalt inden for de næste par år. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger