Videointerview med Max Schrems: Lovlige overførsler efter Schrems II

Infosecurity
Illustration: Infosecurity. Se større version
I et videointerview fortæller privacyaktivisten Max Schrems om sit oplæg på Infosecurity, hvor han blandt andet taler om aktuelle muligheder for at sende persondata til USA.
16. november 2021 kl. 13:58
errorÆldre end 30 dage

Efter Schrems-II afgørelsen har mange forsøgt at fortolke de nye regler for persondataoverførsler til USA. I starten rev flere eksperter sig i håret og erklærede det slut med amerikansk cloud i EU, men efterhånden er virkeligheden blevet mere nuanceret.

Det er især efter, Det Europæiske Databeskyttelsesråd offentliggjorde sine endelige anbefalinger til tredjelandsoverførsler lige før sommer, hvor man ifølge Henning Mortensen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, åbnede ladeporten lidt på klem for at sende EU-borgeres oplysninger til USA.

Læs også: Eksperter om Schrems II-anbefalinger: Cloud-kaos er langt fra overstået

Man kan nemlig ikke skære alle overførsler over én kam, forklarer privacyaktivisten Max Schrems:

»Det er ofte hensigtsmæssigt at være mere nuanceret i forhold til bare at sige, at alt i USA enten er forfærdeligt eller godt.«

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.