Universiteter går i udbud: Vil erstatte STADS med cloud-it til 330 millioner kroner

Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet
Illustration: Jakob Dall.
I slutningen af året opgav Uddannelses- og Forskningsministeriet at finde en afløser til universiteternes bedagede studieadministrative it-system STADS. Opgaven blev givet videre til universiteterne selv, og de er nu gået i luften med et udbud til 330 millioner kroner.
24. maj kl. 05:10
errorÆldre end 30 dage

Syv universiteter sætter nu alle sejl for at skaffe et fælles studieinformationssystem. Det sker, efter at universiteterne har overtaget ansvaret for projektet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som omkring årsskiftet opgav at komme i mål med anskaffelsen.

At bolden pludselig blev givet videre fra ministeriet, kom som en overraskelse for mange, men nu har syv universiteter med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i spidsen offentliggjort nyt udbudsmateriale for det store projekt, der har fået navnet Nyt SIS (Student Information System).

Her meddeler universiteterne, at de leder efter en cloud-løsning, og at kontrakten for det store projekt vil beløbe sig til 330 millioner kroner. Til den pris vil projektgruppen finde en leverandør, der kan stå for at implementere og drifte løsningen hos syv store universiteter i en periode på fire år.

»Målet for anskaffelsesprojektet er overordnet set at kvalitetsudvikle og effektivisere det studieadministrative område via bedre it-understøttelse,« skriver universiteterne i udbudsmaterialet.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. maj kl. 18:11

"Cloud" betyder bare "en anden mands server på abonnement" med noget "software på abonnement" installeret på den, that's it.