Uddannelsesområdet får næsten 300 mio. kr. i ny strategi, men fraværet af især to punkter gør sig bemærket

aktører på uddannelsesområdet
Ole Heinager fra Danske Erhvervsskoler og - Gymnasier, Regitze Flannov, Danmarks Lærerforening, Henrik Nevers, Danske Gymnasier, Dorthe Skriver Bonderup, UCL Illustration: DEG, DLF (Kristian Brasen), Danske Gymnasier, UCL .
Der er bred enighed om, at det er godt, at uddannelsesområdet har fået en central plads i regeringens nye digitaliseringsstrategi, men manglen på konkrete forslag skaber panderynker hos flere aktører på området.
11. maj kl. 21:30

I regeringens udspil til en ny digitaliseringsstrategi har uddannelsesområdet fået en mere prominent rolle, end det gjorde i den forudgående. Den digitale opkvalificering skal have et løft på tværs af uddannelsessystemet, lyder det.

Og hos de forskellige aktører på uddannelsesområdet bliver der da også taget vel imod strategien og signalværdien i, at især folkeskolen og de videregående uddannelser står til at få en væsentlig sum penge til at give digitaliseringen et løft. Du kan læse mere om fordelingen af pengene her

Nogle hår er der dog også i suppen, og lærer Lis Zacho er blandt dem, som har fundet et. På uddannelsesområdet er hun bedst kendt for at være en stor fortaler for teknologiforståelse som et selvstændigt fag i folkeskolen, og hun er skuffet over, at netop den betegnelse ikke optræder noget sted i teksten. Teknologi, ja, forståelse, ja, teknologiforståelse, nej.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.