Uddannelser køber samarbejdende robotter som aldrig før

CELF
CELF i Nykøbing Falster har fem UR-cobots, fordi de er lette at håndtere, ikke skal sikkerhedsafskærmes og er forholdsvis simple at komme i gang med, og det er en fordel, når man har elever, der skal lære noget fra bunden af. Illustration: BILA. Se større version
Danmarks største automationshus BILA oplever en støt stigende interesse fra hele uddannelsessektoren i at stille cobots fra Universal Robots til rådighed for elever, lærlinge og studerende landet over.
2. september 2021 kl. 06:20
errorÆldre end 30 dage

Samarbejdende robotter indtager landets klasselokaler. Hos automationshuset BILA er interessen fra uddannelsessektoren i at stille danskudviklet samarbejdende robotteknologi fra Universal Robots til rådighed nemlig ikke til at tage fejl af: Over 50 danske skoler har fået robotten leveret, mens 60 procent af disse skoler allerede har købt mere end én cobot. 

Det stigende antal robotter på landets uddannelsesinstitutioner skal klæde elever, lærlinge og studerende på til automation i takt med den digitale omstilling af virksomheder.

Rikke Hougaard Zeberg, som er direktør for DI Digital, glæder sig over udviklingen: 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.