Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne

Klasseværelse skole elever undervisning
Illustration: Wavebreak Media Ltd / Bigstock. Se større version
Man bør ikke bruge Microsoft i tyske skoler, og man bør ikke bruge Google i hollandske skoler. Det vurderer landenes myndigheder efter en undersøgelse af tjenesterne, men der er ikke udsigt til en lignende vurdering fra det danske datatilsyn, oplyser man.
8. juli 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Imens danske skoler gør stor brug af Microsofts og Googles tjenester, fraråder myndigheder og politikere i Tyskland og Holland, at man bruger Google Workspace (tidligere kaldet G Suite) og Office 365 i undervisningen.

Som dataansvarlig er det nemlig umuligt at garantere, at børnenes data bliver beskyttet efter GDPR’s krav, konkluderer datatilsynet i Baden-Wüttemberg (LfDI), som har undersøgt Microsofts tjeneste efter anmodning fra det tyske ministerium for uddannelse og kulturelle affærer.

»Ansvarlige parter – og det er skolerne (se artikel 4 stk. 7 GDPR) – har ikke fuldkommen kontrol over hele systemet og den amerikanske databehandler,« skriver man i afgørelsen.

Tilsynet uddyber, at skolerne ikke kan få nok indsigt i, hvordan og til hvilket formål man behandler data. Og så kan man ikke bevise, at data kun håndteres i forhold til det formål, som er aftalt mellem dataansvarlig og -behandler. Men det skal man kunne for, at overførslen er lovlig, og derfor dumper man tjenesten:

»For skolesektoren, har LfDI identificeret en høj risiko for at overtræde de påvirkedes rettigheder og friheder.«

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.