Strategien udelod gymnasierne til stor utilfredshed – ministeriet melder sig åben for dialog

Henrik Nevers, formand for Danske Gymnasier
Formanden for Danske Gymnasier, Henrik Nevers, efterlyser, at også de gymnasiale ungdomsuddannelser får lov til at prøve kræfter med teknologiforståelse. Illustration: Danske Gymnasier.
Regeringen mener at de gymnasiale uddannelser allerede giver de studerende digitale kompetencer, og nedprioriterede dem i digitaliseringsstrategien på den baggrund. Nu er man åben for dialog om at indføre mere teknologiforståelse.
23. juni kl. 05:35

Hos gymnasierne vakte det stor overraskelse, at de gymnasiale uddannelser ikke blev tildelt hverken penge eller opmærksomhed, da regeringen i maj fremlagde forslag til en ny digitaliseringsstrategi.

For mens folkeskolen godt nok får mest i strategien, så får både erhvervsskolerne og de videregående uddannelser også tildelt penge til nye initiativer, der skal give elever og lærere bedre forståelse af digitale teknologier.

Fra Børne- og Undervisningsministeriet vedkender man sig da også, at det er bevidst, at at de gymnasiale uddannelser ikke er på programmet på samme måde, som de øvrige dele af uddannelsessystemet er. 

»Det er allerede en del af de gymnasiale uddannelser, at eleverne får forståelse for og viden om digitale teknologier samt digitale kompetencer. Det gælder både bredt set som del af uddannelsernes samlede kompetencemål og som selvstændigt fag. De gymnasiale uddannelser løfter allerede opgaven med at give unge digitale kompetencer og forståelse for digitale teknologier,« skriver Børne- og Undervisningsministeriet til Edutech med henvisning til, at informatik for eksempel er et fag på gymnasierne, ligesom digitale kompetencer også er et generelt kompetencemål.  

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger