Stort Netcompany-system til 21 uddannelser forsinket igen: »Alvorlige og beklagelige fejl«

netcompany
21 uddannelsesinstitutioner fordelt på professionshøjskoler, erhvervsakademier og maritime uddannelsesinstitutioner skal have et nyt stydieadministrativt system ved navn esas. Illustration: Netcompany.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har i årevis forsøgt at skaffe et nyt studieadministrativt system til erhvervsskoler og maritime uddannelser. Men alvorlige fejl betyder, at man er nødt til at udskyde projektet for anden gang.
6. april kl. 21:53
errorÆldre end 30 dage

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er i it-kapløb med tiden.

Kapløbet foregår på vegne af en række videregående uddannelser, der skal have udskiftet et mere end 20 år gammelt studieadministrativt system ved navn SIS. Systemet er rygraden i det administrative arbejde på uddannelserne, men SIS er hårdt ramt af teknisk gæld og supporteres kun frem til 2023, og derfor har man i årevis forsøgt at færdiggøre alternativet - esas.

Det har dog vist sig at være lidt af en udfordring, og projektet er allerede mere end et år bagud i forhold til den oprindelige tidsplan. Og nu må uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) meddele, at esas bliver yderligere forsinket.

»Jeg må beklageligvis orientere udvalget (Folketingets Finansudvalg, red.) om, at vi ser ind i endnu en forlængelse af esas-projektet,« lyder det i et brev fra Jesper Petersen til Folketinget.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger