Så meget fjernundervisning har skoleeleverne modtaget under corona

fjernundervisning
De yngste elever har modtaget mindst fjernundervisning under corona, mens 5.-8. klasse toppede med 37 procents fjernundervisning i skoleåret 2020/21. Illustration: Bigstock / melis. Se større version
Det seneste skoleår har for eleverne i 5.-8. klasse bestået af 37 procents fjernundervisning, viser en opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet. Se tallene for alle klassetrin her.
17. juni 2021 kl. 05:43
errorÆldre end 30 dage

Hvor meget af folkeskoleelevernes undervisning er egentlig foregået bag skærmen, siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned i marts sidste år?

Spørgsmålet har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) netop svaret på i et udvalgssvar til Lars Boje Mathiesen (NB).

Pernille Rosenkrantz-Theil har opgjort andelen af fjernundervisning, hvor eleverne har været hjemsendte, i henholdsvis skoleåret 2019/20 og skoleåret 2020/21.

Tallene viser, at de yngste elever modtog mindst fjernundervisning under corona, mens 5.-8. klasse toppede med 37 procents fjernundervisning i skoleåret 2020/21. 

Ifølge ministeren ser opgørelsen fordelt på de to skoleår således ud: 

fjernundervisning 2021
Illustration: EduTech. Se større version
Fjernundervisning 2019
Illustration: EduTech. Se større version

Tallene er kun opgjort for folkeskolen og ikke på fri- og privatskoleområdet, da de ikke har fastsat regler om timetal mv. 

Der skal i opgørelsen tages forbehold for, at nogle elever, hele klasser eller hele skoler løbende har været hjemsendt og har modtaget fjernundervisning pga. regionale og/eller lokale smitteudbrud, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i udvalgssvaret. Lokale og regionale hjemsendelser som følge af smitteudbrud indgår altså ikke i tallene. 

Tilsvarende har der i perioden med skolelukninger været elevgrupper, der har været undtaget fra reglerne om hjemsendelse og derfor ikke har modtaget fjernundervisning, men nødundervisning på skolen. 

Fakta om opgørelsen

Opgørelsen tager udgangspunkt i folkeskolelovens § 14 b om krav til undervisningstidens samlede varighed, og at det typiske skoleår består af gennemsnitligt 200 skoledage.

 

Derfor antages det i opgørelsen, at eleverne modtager følgende undervisningstimer pr. skoledag.

  • Børnehaveklassen og 1.-3. klassetrin modtager 5,5 undervisningstimer pr. skoledag
  • 4.-6. klassetrin modtager 6,6 undervisningstimer pr. skoledag 
  • 7.-9. klassetrin modtager 7 undervisningstimer pr. skoledag. 


Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.