S-ordfører tror ikke på teknologiforståelse som fag

Kasper Sand Kjær (S)
Illustration: Mathias Eis/Ritzau Scanpix.
Teknologiforståelse bør ikke være et selvstændigt fag ifølge Socialdemokratiets Kasper Sand Kjær, formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget, som talte til Digital Læringsdag. Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet er intet dog endnu afklaret om den nye fagligheds videre skæbne.
9. juni kl. 05:28

Der var flere tilråb og hujen fra salen, da Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører Kasper Sand Kjær kom ind på at tale om teknologiforståelse på juni måneds Digitale Læringsdag arrangeret af Edtech Denmark. 

Som tidligere Medieordfører brugte politikeren en pæn del af sit 17 minutter lange oplæg på at tale om teknologigiganternes indflydelse på uddannelsessystemet, men da tiden kom til spørgsmål fra salen, var det klart teknologiforståelse og efteruddannelse til lærerne, som tilhørerne var ivrige efter at høre om holdningen til. 

»Hvis det står til mig, så nej, så synes jeg ikke, at det er svaret at lave sådan et teknologiforståelsesfag,« sagde politikeren, der også er formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget, efter spørgsmål fra publikum i salen på Vestegnens HF og VUC, som især bestod af undervisere og iværksættere inden for edtech-branchen.  

»Diskussionen kommer altid hurtigt til at handle om, hvorvidt vi skal have et teknologiforståelsesfag i folkeskolen, og det lader til at være svaret uanset hvilken udfordring, vi står med i folkeskolen, lav et nyt fag. Jeg er ikke sikker på, at det er løsningen. I virkeligheden burde det være en integreret del af alle fag fra 0. klasse og frem i resten af uddannelsessystemet,« tilføjede han. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger