Regeringen vil afsætte 275 mio. kr. til folkeskolen og uddannelse i ny digitaliseringsstrategi 

Finansminister Nicolai Wammen (S)
Finansminister Nicolai Wammen (S) har torsdag været med til at præsentere regeringens digitaliseringsstrategi. Illustration: Mikkel Fauerby.
Det danske uddannelsessystem skal have en digital og teknologisk opkvalificering, hvis det står til regeringen, som i en ny digitaliseringsstrategi vil have 275 mio. kr. afsat til blandt andet teknologi i folkeskolen, og en udstyrspulje til erhvervsuddannelserne. 
5. maj kl. 09:34

Regeringen har visioner for digitaliseringen i det danske uddannelsessystem. Bogstaveligt talt. Det fremgår af den digitaliseringsstrategi, som regeringen har fremlagt mandag morgen. 

Således lyder en af de ni digitale ’visioner’ for Danmark, som bliver fremlagt i strategien, at ‘danskerne skal være rustet til en digital fremtid', hvilket dækker over en teknologisk og digital opkvalificering af uddannelsessystemet.

Under det visionspunkt ligger der fire delelementer, som dækker over større teknologisk og digital opkvalificering på tværs af det danske uddannelsessystem. Frem mod 2026 lægger regeringen op til, at der bliver brugt 275 mio. kr. på området. 

»Danmark er en digital frontløber, og vi skal blive ved med at vise vejen frem. Med digitaliseringsstrategien lægger vi op til en markant opgradering af det digitale Danmark,« lyder det torsdag fra finansminister Nicolai Wammen, som stod i spidsen for at fremlægge den nye strategi torsdag morgen. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. maj kl. 17:36

digital dannelse blandt danske børn og unge

Her vil jeg tillade mig at mene, at analog (almindelig) dannelse, bør komme først; så man ikke tror, at der findes "digital dannelse" - uden dannelse.

Vi kan vel blive enige om at "digital dannelse" må bygge på binær dannelse; et begreb som de fleste nok vil lægge afstand til eller tage afstand fra.