Reformkommissionen efterlyser strategi for digitale undervisningsmaterialer

online undervisning
Illustration: mangpor_2004 | Bigstock .
En samlet national strategi for digitale undervisningsmaterialer til de videregående uddannelser samt voksen- og efteruddannelser er en del af de nye anbefalinger fra reformkommissionen. 
Rapport6. april kl. 17:54
errorÆldre end 30 dage

Det især debatten om karaktergennemsnit og SU, som har fyldt i den offentlige debat, hvad angår de nye anbefalinger fra reformkommissionen, men udspillet indeholder også andre elementer. 

Et af dem er en anbefaling om at etablere en national strategi for undervisningsmidler relateret til videregående uddannelser samt voksen- og efteruddannelser. 

»Kommissionen ser et stort potentiale i anvendelsen af digitale undervisningsformer, men pointerer samtidig vigtigheden af, at digitale undervisningsforløb ikke kan stå alene, men kan være et ekstra redskab til et kvalificeret og fleksibelt læringsrum,« lyder det i anbefalingerne. 

Man ser især potentiale i, at dele af undervisningen eller kurserne kan løses virtuelt med større brug af digitale undervisningsmaterialer, hvilket især for voksenunderviserne kan gøre det muligt at nå bredere ud. 

»Bedre digitale undervisningsmaterialer og -forløb vil give mulighed for at variere undervisningen og samtidig vil muligheden for at anvende digitale læremidler åbne op for en fleksibilitet i tilrettelæggelsen, hvilket er relevant for mange, der har svært ved at indpasse undervisningen i forhold til arbejde og familieliv,« skriver kommissionen. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger