Overblik: Det sagde statsministeren om digitalisering af uddannelser under afslutningsdebatten

Afslutningsdebat
Illustration: Statsministeriet. Se større version
Onsdag var der afslutningsdebat i Folketinget. Her er et overblik over, hvad statsminister Mette Frederiksen (S) sagde om den digitale udvikling, som fremadrettet vil stille nye krav til uddannelsessystemet.
4. juni 2021 kl. 10:30
errorÆldre end 30 dage

Efter et folketingsår, som for landets uddannelser har budt på corona, skolelukninger og nødundervisning, debatterede Folketingets politikere onsdag i afslutningsdebatten.

Traditionen tro diskuterede statsministeren og de politiske ordførere vigtige og aktuelle emner for folketingsåret. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) indledte debatten med en tale, hvor hun blandt andet kom ind på den digitale revolution, som fremadrettet vil stille nye krav til uddannelsessystemet. Læs hendes ord her:

»Fremtidens Danmark skal bygges nu. Vi skal være hænder og hoveder nok – og dygtige nok – til at løse opgaverne i samfundet.

De reformer, regeringen vil fremlægge, vil kræve meget af os alle sammen.

Men vi har også meget at vinde.

Når vi ser fem-ti år frem, vil den digitale revolution forandre arbejdsmarkedet og virksomhederne. Det vil stille nye krav til vores uddannelser. Efterspørgslen på grønne løsninger vil stige. Der åbner sig nye og attraktive markeder.

Den fremtid ligger godt til Danmark. 

Vores stærke position på digitalisering skal understøttes af en ny digitaliseringsstrategi for både det private og det offentlige. Og en langsigtet, bred og ambitiøs plan for at imødegå cybertruslen«. 

Investering i erhvervsskolerne

Statsministeren adresserede også de unge og uddannelse. Hun er især bekymret over den ulighed, der er i det danske uddannelsessystem. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.