Odense-skoleleder om teknologiforståelse: Opbakningen fra kommunen har været afgørende

Bjarne Larsen Tingkær Skole
Illustration: Tingkær skole .
Hos Tingkærskolen i Odense skruer man yderligere op for teknologiforståelse i det kommende skoleår, blandt andet hjulpet af de ekstra penge, som kommunen har hentet ind til at styrke indsatsen i initiativet ”børnene i robotbyen”.
2. juni kl. 06:05

Som Edutech har kunnet berette, er der stor forskel på, hvordan de skoler, som har deltaget i teknologiforståelsesforsøget har tacklet videreførslen af faget, nu hvor ordningen er løbet ud. Mens flere skoler melder om, at de drosler ned eller helt dropper faget, så er man hos Tingkærskolen uden for Odense gået i den totalt modsatte grøft og opruster.

Teknologiforståelse som selvstændigt fag får mere plads, mens man samtidig også arbejder på at få indført fagligheden i de øvrige fag.

Fra skoleleder Bjarne Larsen lyder det, at det udelukkende har været muligt at gå så aggressivt til værks, fordi man har fået opbakning fra politisk side i kommunen, der satser hårdt på at fostre STEM-kompetencer hos skoleelevere i kraft af de mange robotvirksomheder i byen.

»Odenses strategi og vision om at blive verdens bedste robotby har uden tvivl haft enormt stor effekt for os. Vi har været begunstiget af ikke kun at få kompetenceudviklet medarbejderne igennem teknologiforståelsesforsøget, men også gennem Odenses egne forløb. Det betyder, at indsatserne har kunnet komplementere hinanden hele vejen igennem denne periode,« fortæller Bjarne Larsen.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger