Nyt forskningsprojekt skal indsamle viden om elevers tidlige skriveudvikling med AI

Foto : Janus Madsen / WriteReader

Nyt forskningsprojekt skal indsamle viden om elevers tidlige skriveudvikling med AI

Forskere fra DPU, DTU og it-virksomheden WriteReader vil gøre op med testkulturen i folkeskolen. De vil gennem data og læringsværktøjer give et mere præcist billede af elevers tidlige skriveudvikling, som skal lette lærernes arbejde med at målrette og differentiere undervisningen, siger projektleder Janus Madsen.
Tænk hvis den undervisningstid, der i dag anvendes til tests, kunne flyttes over til læringsaktiviteter, der kan bidrage til at give et mere præcist billede af elevernes skrivning - og tænk hvis læreren kunne få støtte til det automatisk. 
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her