Ny undersøgelse: Studerende er en overset trussel for virksomheder

Foto : IT-Universitetet

Ny undersøgelse: Studerende er en overset trussel for virksomheder

Virksomheder kan med fordel fokusere deres sikkerhedsindsats på de yngre medarbejdere, viser ny undersøgelse.
Danske studerende med studiejob er et oplagt mål for ondsindede hackere. Det viser en ny rapport fra HP om it-sikkerhed hos danske kontoransatte. Rapporten fastslår, at de studerende i mange tilfælde har en mere risikovillig adfærd end deres fuldtidsansatte kollegaer. Dette på trods af, at de studerende ovenpå corona-nedlukningen ofte har adgang til de kritiske data og systemer hjemmefra.
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her

Nævnte firmaer

Om undersøgelsen

Undersøgelsen består af en kvantitativ, online spørgeskemaundersøgelse blandt 1001 danskere i den arbejdsdygtige alder (mellem 18-64 år).

Alle deltagerne har angivet, at de arbejder hele eller noget af dagen bag en computerskærm.

Undersøgelsen er udført af Norstat for HP, og data er indsamlet fra 22. juni – 29. juni 2021.