Ny undersøgelse: Studerende er en overset trussel for virksomheder

Studerende på IT-Universitetet
Illustration: IT-Universitetet. Se større version
Virksomheder kan med fordel fokusere deres sikkerhedsindsats på de yngre medarbejdere, viser ny undersøgelse.
8. september 2021 kl. 14:40
errorÆldre end 30 dage

Danske studerende med studiejob er et oplagt mål for ondsindede hackere. Det viser en ny rapport fra HP om it-sikkerhed hos danske kontoransatte.

Rapporten fastslår, at de studerende i mange tilfælde har en mere risikovillig adfærd end deres fuldtidsansatte kollegaer. Dette på trods af, at de studerende ovenpå corona-nedlukningen ofte har adgang til de kritiske data og systemer hjemmefra.

De studerende er blandt andet dobbelt så tilbøjelige til at udskyde sikkerhedsopdateringer, og 42% opdaterer aldrig eller sjældent deres password, skriver HP i en pressemeddelelse.

»Studerende, som ellers er vokset op i en digitaliseret verden, har en tendens til at udvise en mere risikovillig digital adfærd. Det udgør en overset bagdør i virksomhedernes digitale forsvar. Et oplagt mål for hackere – især med tanke på de studerende, der har arbejdet hjemme og haft adgang til kritiske data og systemer,« siger adm. direktør Peter Møller Kristensen hos HP Danmark i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Det er derfor vigtigt, at virksomheder i langt højere grad sørger for at have de rette sikkerhedsløsninger på deres IT-enheder for at sikre, at selv usikker digital adfærd ikke bliver udnyttet.«

Studerende udgør ellers i stigende grad en vigtig ressource for danske virksomheder, hvor de i mange tilfælde indgår i den daglige drift.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.