Ny platform skal hjælpe EdTech-virksomheder ind på tysk marked for uddannelsesteknologi

Berlin Tyskland
Illustration: Bigstock / mistervlad. Se større version
11. august 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Coronakrisen har afsløret en ubehagelig virkelighed i vores tyske naboland. Nedlukningen af samfundet og hjemsendelse af medarbejdere i hele forbundsstaten gav et pinligt klart indblik i, at det tyske samfund på mange punkter ikke er nær så digitalt som vores herhjemme. 

Tidligere har det været omtalt, hvordan man i Tyskland måtte benytte fax til at sende corona-data mellem laboratorier og forbundskontorer, og krisen har fået tyskerne til at oparbejde en glubende appetit på investeringer i digitalisering - særligt i uddannelsessektoren, hvor fokus er rettet mod at opbygge en digital uddannelsesinfrastruktur.

Det er er interessant med danske briller. The Trade Council, der er den del af Udenrigsministeriet og hjælper virksomheder, har således lanceret platofrmen ‘Digtiales Dänemark’ for at hjælpe danske virksomheder med at gøre sig attraktive over for det tyske samfund. 

Det skriver The Trade Council selv på sin hjemmeside.

Hos vores naboer mod syd betragtes Danmark nemlig som et digitalt foregangsland, som man skeler til, når der skal undersøges muligheder for videre digitalisering.   

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.