Ny ekspertgruppe skal finde løsninger på elevers udfordringer i matematik

Pernille Rosenkrantz Theil
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har oplyst, at man har sløjfet indførslen af den nye prismodel for brugen af Unilogin, som igennem de seneste ugers tid har fået forlag og brancheorganisationer op i det røde felt. Illustration: Les Kaner. Se større version
Børne- og Undervisningsministeriet har netop nedsat en ekspertgruppe, der skal kortlægge problemerne i matematikfaget og komme med anbefalinger til løsninger.
14. oktober 2021 kl. 06:20
errorÆldre end 30 dage

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har nedsat en ny ekspertgruppe, der skal undersøge, hvordan børn og unge kan blive bedre til matematik. 

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er grundlæggende færdigheder og en vigtig dannelsesopgave, at børn og unge lærer matematik. Men vi er stadig en del mellemregninger fra at løse opgaven. Vi har samlet en stærk gruppe med erfarne lærere og undervisere på tværs af uddannelserne. Jeg ser frem til at modtage ekspertgruppens anbefalinger,« siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i meddelelsen.

Gruppen, der består af lærere og undervisere på tværs af uddannelserne samt repræsentanter fra professionshøjskoler og universiteter, har blandt andet fået til opgave at pege på centrale udfordringer inden for matematikfaget.

Rapport slår problemet fast

De danske elevers faglige niveau i matematik blev offentliggjort med nedslående resultater i TIMSS-rapporten fra 2019. Rapporten viste blandt andet, at eleverne i 4. klasse er blevet dårligere til matematik. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.