Ny digital læringsplatform skal øge interessen for klassisk musik i grundskolen

Producer Es og violinist Christine Enevold i studiet.
Producer Es og violinist Christine Enevold i studiet. Illustration: Danmarks Underholdningsorkester. Se større version
Danmarks Underholdningsorkester har netop lanceret OPDAG MUSIKKEN – en ny digital læringsplatform for børn og unge, der skal bidrage til, at den klassiske musik får en højere prioritet på skoleskemaet.
9. september kl. 06:22
errorÆldre end 30 dage

Nu kan børn i grundskolen møde klassisk musik på en ny måde med den netop lancerede digitale læringsplatform OPDAG MUSIKKEN, som er udviklet af Danmarks Underholdningsorkester. 

Platformen, hvor klassisk musik er omdrejningspunktet, er henvendt børn og unge fra 0.-8. klasse. Missionen er at skabe et læringsunivers for elever og lærere med inspirerende indhold i øjenhøjde og lettilgængeligt og fordybende undervisningsmateriale, skriver Danmarks Underholdningsorkester i en pressemeddelelse.

»Vi ønsker at løfte den klassiske musik ind i folkeskolen og på den måde sikre at børn og unge møder den i en tidlig alder. Musikken kan noget ganske særligt – den får os til at lytte, reflektere og mærke os selv og skaber rum for fordybelse og fantasi. Dette bidrager på vigtig vis til dannelsen af vores kommende generationer,« siger Andreas Vetö, direktør for Danmarks Underholdningsorkester, i pressemeddelelsen.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden