Norsk edtech-virksomhed vil finde vej forbi danske bureaukrati-barrierer med gratis indhold

Pickatale-app
Illustration: Pickatale.
Det er svært for nye edtech-virksomheder at komme igennem nåleøjet databehandleraftaler og andet bureaukrati i folkeskolen, men hos Pickatale satser man på, at en gratis version af deres læseapp kan hjælpe.
21. april kl. 05:00

At være den nye elev i klassen eller nyeste skud på arbejdspladsen er langt fra altid den letteste sag, og noget lignende gør sig gældende, når man er ny på markedet for digitale undervisningsmaterialer i Danmark.

Det har man sandet hos det norske selskab Pickatale, som er i fuld gang med at gøre entre i puljen af leverandører af digitale undervisningsmaterialer i Danmark med sin læseapp af samme navn.

Læseappen har til formål at øge læseglæden- og lysten blandt børn ved at gøre bøgerne interaktive med eksempelvis lyd og billeder, men selvom virksomheden oplever at blive mødt med interesse hos skoler og læsevejledere, så er der opstillet meget bureaukrati, som ikke altid gør det let at handle på den interesse.

»Vi har flere gange oplevet, at det for kommunerne kan være svært at retfærdiggøre at få den juridiske afdeling til at bruge tid og ressourcer på at tegne databehandlingsaftaler. Især som nye leverandør der tilbyder digitale læremidler, som primært er et supplement til undervisningen,« fortæller Thomas Tegner, der er landechef for Pickatale i Danmark.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. maj kl. 19:20

Jeg kan godt lide underrubrikken. Den får det til at lyde, som om edtech-firmaerne ikke kan finde ud af GDPR og bureaukrati, fordi de ikke kan læse xD

Det er svært for nye edtech-virksomheder at komme igennem nåleøjet databehandleraftaler og andet bureaukrati i folkeskolen, men hos Pickatale satser man på, at en gratis version af deres læseapp kan hjælpe.