Ministeriet mangler stadig et alternativ til sløjfet Unilogin-prismodel 

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil
Det var børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkratz-Theil, der i december afblæste de planlagte prisstigninger for edtech-virksomheder ved brugen af Unilogin. Illustration: Les Kaner .
Var decembers planer for en ny prismodel for Unilogin ikke blevet aflyst, skulle den være trådt i kraft 1. april, men ministeriet er ikke klar med et alternativ til ekstra finansiering – dog er der sket positiv udvikling andetsteds, fortæller Lars Juul Jensen fra Brancheforeningen for Undervisningsmidler. 
31. marts kl. 05:15
errorÆldre end 30 dage

Taget i betragtning af hvor voldsomme ramaskrig der lød i december angående en ny prismodel for Unilogin, har der været forbløffende stille omkring logintjenesten siden den blev afblæst som følge af de mange protester. 

Nogen støj kunne man ellers have forventet på nuværende tidspunkt. Den nye prismodel, som skulle skaffe omkring 7,5 mio. kr. ekstra til driften og udviklingen af den fælles logintjeneste, skulle nemlig være trådt i kraft 1. april. 

Spørger man i Børne- og Undervisningsministeriet lyder det dog, at der ikke er noget nyt om, hvor den ekstra finansiering i stedet skal hentes fra, eller om den stadig er nødvendig. Ministeriet ønsker heller ikke at kommentere yderligere på sagen på nuværende tidspunkt. 

Prismodellen skabte så store kontroverser, fordi den først og fremmest ville ramme de mindre edtech-virksomheder, som bruger tjenesten til at tilbyde deres digitale undervisningsmaterialer til især folkeskolerne.  

Ifølge Lars Juul Jensen, sekretariatsleder hos Brancheforeningen for Undervisningsmidler, har decembers slagsmål om Unilogin platformen helt afgjort sat sine spor i branchen. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger