Ministeriet flager for online-undervisning til ukrainere 

Barn ukraine flag
Illustration: Marinaitisme | Bigstock.
Det er muligt for ukrainske børn i Danmark at modtage fjernundervisning fra hjemlandet, men det kan ikke nødvendigvis erstatte undervisning i det danske skolesystem, lyder det fra Børne- og Undervisningsministeriet. 
20. april kl. 22:33

Mens krigen i Ukraine er godt på vej til at have været i gang i to måneder, og flygtningene strømmer ud af landet, er håbet stadig blandt mange ukrainere, at de kan vende hjem igen inden for overskuelig fremtid. 

Derfor bliver det også fremhævet af Børne- og Undervisningsministeriet, at der er flere muligheder for at sørge for frivillig ukrainsk-sproget fjernundervisning til ukrainske flygtningebørn i Danmark. Ministeriet henviser til arbejde udført af både det ukrainske undervisningsministerie samt EU Kommissionen og Europarådet, som har samlet løsninger for fjernundervisning. 

Børne- og Undervisningsministeriet påpeger dog, at den virtuelle undervisning ikke kan erstatte undervisning i den danske folkeskole, eftersom det foregår på ukrainsk, ikke dansk. Derfor er materialet ikke brugbart i modtageklasse og lignende offentlige initiativer. 

»Materialet kan anvendes til hjemmeundervisning (med undtagelse af undervisning i faget dansk) under forudsætning af, at hjemmeundervisning samlet set står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen,« lyder det i skrivelsen fra Børne- og Undervisningsministeriet. 

Forskellige digitale undervisningsløsninger har af flere været fremhævet som mulige løsninger til at håndtere det pludseligt opståede behov for at håndtere de mange 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger