Mens politikerne kræver udflytning: ITU vil udvide med 200 studiepladser i København

Studerende
Illustration: ITU.
IT-Universitetet er klar til at imødekomme den massive efterspørgsel på it-talenter fra erhvervslivet med en udvidelse af antallet af studerende i København. Det kræver dog fuld finansiering fra politikerne, der samtidig forsøger at rykke studiepladser til provinsen.
19. januar kl. 15:17
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der trækkes konstant i de studerende og ikke mindst deres studiepladser fra flere sider. Regeringen ønsker sammen med et bredt flertal på den ene side, at flere skal tage en uddannelse uden for de store byer. Samtidig kræver erhvervslivet behovet for blandt andet digitale kompetencer dækket.

Politikernes krav har fået IT-Universitetet i København til at komme med en spektakulær udmelding i deres såkaldte ‘institutionsplan', der netop er blevet offentliggjort.

Her slår uddannelsesinstitutionen fast, at universitetet er parat til øge optaget med 200 pladser frem mod 2024, hvis der kommer ekstra midler på bordet.

Samtidig afviser ITU at imødekomme kravet om at udflytte 10 procent af sine studiepladser frem mod 2030.

»IT-Universitetet har ikke mulighed for at udflytte studiepladser uden at gå på kompromis med den høje kvalitet af forsknings-, lærings- og studiemiljø, der kendetegner institutionen, og set i lyset af den akutte mangel på højtuddannede it-specialister i såvel København som mange andre steder i landet, vil det være stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser på IT-Universitetet,« skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger